Pikantní Cikánský guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 50 dkg hovězího masa
- 50 dkg vepřového masa
- 2 ostravské či paprikové klobásy
- 2 lžíce mleté papriky (trochu pálivé či koření do guláše)
- 5 stroužků česneku
- 3 cibule
- 2 papriky zelené (popř. feferonky)
- 1 kostka masoxu - hovězí
- 3 rajčata
- 6 plátků slaniny
- sůl dle potřeby
- pepř dle potřeby
Postup Pikantní Cikánský guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku.
Přes noc necháme chutě spojit v lednici.
Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou (popř.) kousek sádla, necháme osmažit dozlatova.
Maso (nejdříve hovězí), poté vepřové a pokrájené klobásy zprudka opečeme.
Přidáme na proužky pokrájené papriky, rajčata (možno i kečup), zbytek česneku a vaříme 10 minut.
Přidáme masox, pokud máme vývar, je do toho výborný, dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme asi 60 minut, až je maso měkké.
Zahustíme nastrouhaným chlebem, či tmavou jíškou.