Candát se zeleninou na másle a bylinkách
Recepty, RybySuroviny
- 400 g candáta
- 100 g másla
- 1 lžička oleje
- sušený česnek
- sůl
- pepř
- trošku mouky na poprášení
- 300 g nakrájené očištěné zeleniny
- mrkev
- brokolice
- květák
- pórek
- lístky petržele
- pažitka
Postup Candát se zeleninou na másle a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Připravenou zeleninu (můžeme použít i mraženou směs) povaříme chvilku na páře, zchladíme, necháme na sítku oschnout a dáme do hlubší pánve na rozehřátou polovinu másla. Promícháme, přidáme nasekanou petrželku a pažitku, osolíme, zakryjeme poklicí a krátce podusíme na skus.
Současně se zeleninou začneme dělat na jiné pánvi candáta. Filety candáta naporcujeme, kůži každé porce opatrně nařízneme a opepříme. Porce ryby z vnitřní strany osolíme a mírně posypeme špetkou sušeného česneku. Kůži lehce poprášíme hladkou moukou.
Na pánvi rozehřejeme druhou polovinu másla se lžičkou oleje, candáta vložíme kůží dolů a opečeme dozlatova. Jsou-li filety tenké, nemusí se obracet, jsou-li silnější,opečeme je krátce i z druhé strany. Hotové porce ryby obložíme zeleninou a podáváme s vařeným bramborem.