Houby zapečené s mangoldem a bylinkovou smetanou

Recepty, Houby

Suroviny

cca 400 g čerstvých hub
velká hrst mangoldu
1 větší cibule
100 g paprikové klobásy (uzené slaniny, pikantního salámu...)
3 stroužky česneku
sůl
200 g zakysané smetany + 100 ml plnotučného mléka
čerstvé bylinky (zde rozmarýn a citronový tymián)

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Dáme je do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, klobásu, rozmačkaný česnek a mangold, který jsme předtím pečlivě opláchli a natrhali na menší kousky. Osolíme a vše v misce promícháme. Přemístíme do pekáčku nebo zapékací mísy.

  2. Zakysanou smetanu povolíme mlékem, přidáme posekané bylinky, trochu přisolíme a nalijeme na houbovou směs. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 25 minut při 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!