Houby zapečené s mangoldem a bylinkovou smetanou
Recepty, HoubySuroviny
- cca 400 g čerstvých hub
- velká hrst mangoldu
- 1 větší cibule
- 100 g paprikové klobásy (uzené slaniny, pikantního salámu...)
- 3 stroužky česneku
- sůl
- 200 g zakysané smetany + 100 ml plnotučného mléka
- čerstvé bylinky (zde rozmarýn a citronový tymián)
Postup Houby zapečené s mangoldem a bylinkovou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Dáme je do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, klobásu, rozmačkaný česnek a mangold, který jsme předtím pečlivě opláchli a natrhali na menší kousky. Osolíme a vše v misce promícháme. Přemístíme do pekáčku nebo zapékací mísy.
Zakysanou smetanu povolíme mlékem, přidáme posekané bylinky, trochu přisolíme a nalijeme na houbovou směs. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 25 minut při 170°C.