Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 12 kuřecích křidýlek
- sůl
- drcený kmín
- 3-4 lžíce kečupu (používám domácí)
- 1 lžička chilli koření (lze vynechat)
- šťávu z 1 citrónu
- slunečnicový olej
Postup Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
Postup přípravy receptu
-
Omytá křidýlka lehounce osolíme, posypeme kmínem, pokapeme olejem a upečeme v rozehřáté troubě na 200°C dokřupava.
V míse smícháme kečup, špetku soli, chilli koření a šťávu z citrónu. Horká upečená křidýlka vhodíme do mísy s připravenou směsí a protřepeme, aby se vše pěkně obalilo.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo jen samotné, jako pohoštění k vínu.