Japonská polévka miso s uzeným tofu

Recepty, Polévky

Suroviny

700 ml zeleninového vývaru
3 lžičky pasty miso
kousek řasy wakame (cca 2 x 2 cm)
1 mrkev
1 celer
1/2 pórku
50 g uzeného tofu
hrst sušených hub šitake

Postup přípravy receptu

  1. Řasu wakame vložíme do misky s vodou.

  2. Jakmile řasa změkne, nakrájíme ji na na kousky a odložíme stranou.

  3. Mezitím si očistíme mrkev, celer, pórek a všechno nakrájíme na tenké nudličky.

  4. Tofu nakrájíme na kostičky.

  5. Do vroucího vývaru vhodíme všechnu zeleninu, tofu, houby a vaříme cca 10 minut.

  6. Nakonec přidáme nakrájenou řasu wakame.

  7. Po změknutí hub i zeleniny stáhneme plamen, naběračkou odebereme vývar a rozmícháme v něm 3 lžičky miso pasty.

  8. Rozmíchanou směs vrátíme zpět do polévky a už ji dále nevaříme.

  9. Polévku na talíři ozdobíme např. jarní cibulkou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!