Japonská polévka miso s uzeným tofu
Recepty, PolévkySuroviny
- 700 ml zeleninového vývaru
- 3 lžičky pasty miso
- kousek řasy wakame (cca 2 x 2 cm)
- 1 mrkev
- 1 celer
- 1/2 pórku
- 50 g uzeného tofu
- hrst sušených hub šitake
Postup Japonská polévka miso s uzeným tofu
Postup přípravy receptu
-
Řasu wakame vložíme do misky s vodou.
Jakmile řasa změkne, nakrájíme ji na na kousky a odložíme stranou.
Mezitím si očistíme mrkev, celer, pórek a všechno nakrájíme na tenké nudličky.
Tofu nakrájíme na kostičky.
Do vroucího vývaru vhodíme všechnu zeleninu, tofu, houby a vaříme cca 10 minut.
Nakonec přidáme nakrájenou řasu wakame.
Po změknutí hub i zeleniny stáhneme plamen, naběračkou odebereme vývar a rozmícháme v něm 3 lžičky miso pasty.
Rozmíchanou směs vrátíme zpět do polévky a už ji dále nevaříme.
Polévku na talíři ozdobíme např. jarní cibulkou a můžeme podávat.