Japonská houbová polévka -きのこスープ
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 lžíce rýžového oleje
- 200 g hub shitake
- 50 g hlívy ústřičné
- 100 g hub shimeji
- 3 stroužky česneku
- 0,7 l (neslaného) drůbežího vývaru nebo vody
- 2 čili papričky ptačí oko nakrájená na čtvrtiny
- 227 g bambusových výhonků (plátky)
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 lžičky sezamového oleje
- 3 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžička cukru
- K podávání:
- mungo klíčky
- houby enoki
Postup Japonská houbová polévka -きのこスープ
Postup přípravy receptu
-
Shitake rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny dle velikosti, hlívu zbavenou tuhých částí natrhejte na kousky, u hub shimeji pouze odkrojte konce tření.
Česnek oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.
Ve woku rozpalte rýžový olej, přihoďte shitake a smažte asi 5 minut, přidejte hlívu a česnek a smažte další 2 minut. Zalijte vývarem (vodou), vhoďte čili papričky a povařte, aby houby změkly.
Přidejte shimeji, bambusové výhonky včetně nálevu a prohřejte. Ochuťte zbylými surovinami.