Dietní kuřecí rolky se šunkou a fazolkami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

240-300 g kuřecích prsou
4 plátky kvalitní drůbeží šunky
10-12 ks čerstvých fazolových lusků
sůl
možno trochu pepře nebo oblíbeného koření

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky očistíme, vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, pak vyjmeme, necháme zchladnout.

  2. Z kuřecích prsou si ukrojíme 2 větší plátky, které opatrně rozklepeme do šířky, velmi mírně osolíme nebo vůbec (šunka je taky slaná), opepříme. Šunku si rozložíme tím způsobem, že vedle sebe s mírným překrytím položíme vždy 2 plátky užší stanou k sobě, položíme jeden lusk, svineme, pak další lusk a svineme....atd. Fazolky zabalené v šunce položíme na maso, svineme do rolky, na povrchu zase velmi mírně osolíme, okořeníme a zabalíme do alobalu, který dobře utěsníme, aby nevytékala šťáva. Vaříme na páře zhruba 20 - 25 minut. Vařila jsem společně i s přílohou - vařenými bramborami, před vařením mírně osolenými mořskou solí.

  3. Může se použít parní hrnec, napařovací vložka do hrnců nebo postačí i napařovací vějíř na ohřívání knedlíků. Jen musíme hlídat, aby bylo dost vody a v průběhu vaření se neodpařila. Rolky pak vyjmeme opatrně z alobalu a šťávu která tam zůstala použijeme na přelití na talíři. Při redukčních dietách, kdo počítá energetickou hodnotu potravin a složení, tak si gramáže upraví dle svých potřeb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!