Dietní kuřecí rolky se šunkou a fazolkami
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 240-300 g kuřecích prsou
- 4 plátky kvalitní drůbeží šunky
- 10-12 ks čerstvých fazolových lusků
- sůl
- možno trochu pepře nebo oblíbeného koření
Postup Dietní kuřecí rolky se šunkou a fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky očistíme, vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, pak vyjmeme, necháme zchladnout.
Z kuřecích prsou si ukrojíme 2 větší plátky, které opatrně rozklepeme do šířky, velmi mírně osolíme nebo vůbec (šunka je taky slaná), opepříme. Šunku si rozložíme tím způsobem, že vedle sebe s mírným překrytím položíme vždy 2 plátky užší stanou k sobě, položíme jeden lusk, svineme, pak další lusk a svineme....atd. Fazolky zabalené v šunce položíme na maso, svineme do rolky, na povrchu zase velmi mírně osolíme, okořeníme a zabalíme do alobalu, který dobře utěsníme, aby nevytékala šťáva. Vaříme na páře zhruba 20 - 25 minut. Vařila jsem společně i s přílohou - vařenými bramborami, před vařením mírně osolenými mořskou solí.
Může se použít parní hrnec, napařovací vložka do hrnců nebo postačí i napařovací vějíř na ohřívání knedlíků. Jen musíme hlídat, aby bylo dost vody a v průběhu vaření se neodpařila. Rolky pak vyjmeme opatrně z alobalu a šťávu která tam zůstala použijeme na přelití na talíři. Při redukčních dietách, kdo počítá energetickou hodnotu potravin a složení, tak si gramáže upraví dle svých potřeb.