Pečené kuřátko s nádivkou - Adamova žebra
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 větší kuře
- Směs na potírání kuřete:
- (červená uzená paprika + koření Adamova žebra + pár kapek olivového oleje)
- celý kmín
- 2 jablka
- 125 g másla
- voda na podlití (vývar)
- Nádivka:
- 150 g uzené slaniny
- 2 vejce
- 4 starší rohlíky
- vývar
- změklé máslo (množství podle každého)
- 2 hrsti baby špenátu
- 2 stroužky česneku
- muškátový květ na ochucení
- sůl
- pepř
Postup Pečené kuřátko s nádivkou - Adamova žebra
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme nádivku: slaninu pokrájíme na kostičky, rohlíky na kostky a zakapeme vývarem. Přidáme změklé máslo, vejce, nasekané lístky baby špenátu, prolisovaný česnek a muškátový květ. Ochutíme solí a pepřem.
Kuřátko omyjeme, osušíme, naplníme nádivkou a potřeme směsí z uzené papriky, koření a oleje. Vložíme do pekáčku. Posypeme kmínem, přidáme plátky másla, podlijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby na 170°C.
Pečeme doměkka a dozlatova. Ke kuřátku přidáme také dvě pokrájená jablka. Potíráme a podléváme uzenou směsí. Podáváme se šťouchaným bramborem.