Pečené kuřátko s nádivkou - Adamova žebra

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 větší kuře
Směs na potírání kuřete:
(červená uzená paprika + koření Adamova žebra + pár kapek olivového oleje)
celý kmín
2 jablka
125 g másla
voda na podlití (vývar)
Nádivka:
150 g uzené slaniny
2 vejce
4 starší rohlíky
vývar
změklé máslo (množství podle každého)
2 hrsti baby špenátu
2 stroužky česneku
muškátový květ na ochucení
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme nádivku: slaninu pokrájíme na kostičky, rohlíky na kostky a zakapeme vývarem. Přidáme změklé máslo, vejce, nasekané lístky baby špenátu, prolisovaný česnek a muškátový květ. Ochutíme solí a pepřem.

  2. Kuřátko omyjeme, osušíme, naplníme nádivkou a potřeme směsí z uzené papriky, koření a oleje. Vložíme do pekáčku. Posypeme kmínem, přidáme plátky másla, podlijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby na 170°C.

  3. Pečeme doměkka a dozlatova. Ke kuřátku přidáme také dvě pokrájená jablka. Potíráme a podléváme uzenou směsí. Podáváme se šťouchaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!