Ovocný táč s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
40 g droždí
10 lžiček cukru krystal
150 ml oleje
špetka soli
Ovoce:
meruňky, broskve, borůvky, švestky apod.
Drobenka:
1 vanilkový cukr
3 lžíce cukru moučky
4 lžíce hrubé mouky
3 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejeme, aby bylo teplé, ne horké.

  2. Do teplého mléka přidáme cukr a rozdrobené kvasnice. Necháme v klidu vzejít kvásek.

  3. Mezitím do mísy nasypeme mouku, špetku soli, přilijeme olej a přidáme vejce.

  4. Vzešlý kvásek smícháme se surovinami v míse. Vypracujeme hladké těsto. Mělo by být spíše řidší.

  5. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

  6. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!