Ovocný táč s drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 500 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 40 g droždí
- 10 lžiček cukru krystal
- 150 ml oleje
- špetka soli
- Ovoce:
- meruňky, broskve, borůvky, švestky apod.
- Drobenka:
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce cukru moučky
- 4 lžíce hrubé mouky
- 3 lžíce rozpuštěného másla
Postup Ovocný táč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohřejeme, aby bylo teplé, ne horké.
Do teplého mléka přidáme cukr a rozdrobené kvasnice. Necháme v klidu vzejít kvásek.
Mezitím do mísy nasypeme mouku, špetku soli, přilijeme olej a přidáme vejce.
Vzešlý kvásek smícháme se surovinami v míse. Vypracujeme hladké těsto. Mělo by být spíše řidší.
Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 15-20 minut.