Hrachová polévka s vůní římského kmínu

Recepty, Polévky

Suroviny

I. Varianta:
l sáček knedlíky s burizony od Vitany
3 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
1 lžíce nasekané petrželky sušené nebo čerstvé
1 rohlík nadrobno nakrájený
1 mocca lžička prášku do pečiva
200 ml mléka nebo vody
II. Varianta:
1 sáček knedlíky s burizony od Vitany
1 rohlík nadrobno nakrájený
1 mocca lžička prášku do pečiva
1 ČL Podravky
1 lžíce petrželky nasekané čerstvé nebo sušené
1/4 muškátový oříšek
3 lžíce másla nebo oleje
200 ml mléka nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji jsem si osmahla cibulku a po chvilce přidala strouhanou zeleninu, nastrouhanou mrkev prozatím jen 1, a bobkové listy.

  2. Počkala jsem, až se zelenina rozvoněla, a zalila jsem ji přes noc namočeným hrachem i s vodou, ve které se namáčel, plus jsem přilila ještě zhruba 3/4 litru vody navíc.

  3. Polévku jsem nechala vařit, dokud hrách nezačal měknout a sám tak vytvářet zahuštění polévky. Trvalo to asi tak hodinu a půl. V průběhu jsem dolévala vodu, aby to nebyla jen hustá kaše.

  4. Poté jsem ji osolila, opepřila a ochutila majoránkou, římským kmínem a kurkumou.

  5. Na cca posledních 20 minut vaření jsem přidala zbytek nastrouhané mrkve a brambory na kostky. Podávala jsem s domácím chlebem naan, který se strukturou moc nepovedl, ale chuťově byl fajn =).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!