Hrachová polévka s vůní římského kmínu
Recepty, PolévkySuroviny
- I. Varianta:
- l sáček knedlíky s burizony od Vitany
- 3 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
- 1 lžíce nasekané petrželky sušené nebo čerstvé
- 1 rohlík nadrobno nakrájený
- 1 mocca lžička prášku do pečiva
- 200 ml mléka nebo vody
- II. Varianta:
- 1 sáček knedlíky s burizony od Vitany
- 1 rohlík nadrobno nakrájený
- 1 mocca lžička prášku do pečiva
- 1 ČL Podravky
- 1 lžíce petrželky nasekané čerstvé nebo sušené
- 1/4 muškátový oříšek
- 3 lžíce másla nebo oleje
- 200 ml mléka nebo vody
Postup Hrachová polévka s vůní římského kmínu
Postup přípravy receptu
-
Na oleji jsem si osmahla cibulku a po chvilce přidala strouhanou zeleninu, nastrouhanou mrkev prozatím jen 1, a bobkové listy.
Počkala jsem, až se zelenina rozvoněla, a zalila jsem ji přes noc namočeným hrachem i s vodou, ve které se namáčel, plus jsem přilila ještě zhruba 3/4 litru vody navíc.
Polévku jsem nechala vařit, dokud hrách nezačal měknout a sám tak vytvářet zahuštění polévky. Trvalo to asi tak hodinu a půl. V průběhu jsem dolévala vodu, aby to nebyla jen hustá kaše.
Poté jsem ji osolila, opepřila a ochutila majoránkou, římským kmínem a kurkumou.
Na cca posledních 20 minut vaření jsem přidala zbytek nastrouhané mrkve a brambory na kostky. Podávala jsem s domácím chlebem naan, který se strukturou moc nepovedl, ale chuťově byl fajn =).