Kynuté koláče s černým (i červeným) rybízem a třtinovou posýpkou.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 ml mléka
- 6 lžic cukru
- špetka soli
- 50 g změklého másla (Hery)
- 3 lžíce rumu
- 2 celá vejce
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g hladké mouky
- 30 g droždí
- černý a červený rybíz
- cukr
- drobenka:
- máslo
- třtinového cukru
- mouky
Postup Kynuté koláče s černým (i červeným) rybízem a třtinovou posýpkou.
Postup přípravy receptu
-
Těsto vypracujeme buď ručně nebo necháme pracovat pekárnu.
Vykynuté rozdělíme na 8-10 dílů (podle toho, kolik chceme mít koláčů) a vytvoříme bochánky, které necháme ještě cca 20minut kynout
Z bochánků na pečícím papíře rukama vymačkáme kulaté koláče se zvýšenými okraji.
Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a koláče naplníme ovocem. Dáváme buď jen černý nebo červený rybíz, ale můžeme oba druhy, samozřejmě, i namíchat.
Lehce pocukrujeme, posypeme drobenkou a dáme do trouby vyhřáté na 175°C.
Pečeme do zezlátnutí okrajů.