Kynuté koláče s černým (i červeným) rybízem a třtinovou posýpkou.

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml mléka
6 lžic cukru
špetka soli
50 g změklého másla (Hery)
3 lžíce rumu
2 celá vejce
300 g polohrubé mouky
300 g hladké mouky
30 g droždí
černý a červený rybíz
cukr
drobenka:
máslo
třtinového cukru
mouky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto vypracujeme buď ručně nebo necháme pracovat pekárnu.

  2. Vykynuté rozdělíme na 8-10 dílů (podle toho, kolik chceme mít koláčů) a vytvoříme bochánky, které necháme ještě cca 20minut kynout

  3. Z bochánků na pečícím papíře rukama vymačkáme kulaté koláče se zvýšenými okraji.

  4. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a koláče naplníme ovocem. Dáváme buď jen černý nebo červený rybíz, ale můžeme oba druhy, samozřejmě, i namíchat.

  5. Lehce pocukrujeme, posypeme drobenkou a dáme do trouby vyhřáté na 175°C.

  6. Pečeme do zezlátnutí okrajů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!