Jehněčí plíčky v hořčicové omáčce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 jehněčí plíčky
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
2 bobkové listy
nové koření
celý černý pepř
Omáčka:
olej
2 lžíce hladké mouky
3 dl mléka
3 dl vývaru z jehněčích plíček
1 mrkev
2 lžíce hořčice
1 lžička cukru
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Pľúcka uvaríme spolu s cibuľou, cesnakom, soľou a koreninami domäkka.

  2. Potom ich vyberieme, vývar zachytíme. Pľúcka narežeme na menšie kúsky.

  3. Na troche oleja opražíme múku, zalejeme mliekom a vývarom z pľúcok a dobre rozmiešame.

  4. Pridáme na hranolčeky narezanú mrkvu, omáčku nariedime do potrebnej hustoty a povaríme, kým je mrkva mäkká.

  5. Osolíme, pridáme horčicu, vsypeme pľúcka a necháme prejsť varom.

  6. Nakoniec dochutíme cukrom a octom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!