Candát na másle a bylinkách

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety candáta
4 lžíce přepuštěného másla
4 snítky rozmarýnu
4 snítky tymiánu
sůl
pepř
hladkou mouku na poprášení
1/2 citrónu k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné, omyté a osušené filety, předem vyndané z lednice, osolíme a opepříme po obou stranách. Než je vložíme na pánev, přidáme bylinky nasekané nahrubo a zlehka poprášíme moukou, abychom získali křupavou kůrčičku.

  2. Rozpálíme silnostěnnou pánev, dáme máslo a necháme rozehřát. Vložíme filety nejprve kůží dolů a pečeme cca 2-3 minuty podle velikosti. Pak filety obrátíme a jen minutku zlehka dopečeme. Candát nepotřebuje složité dochucování, nejchutnější je jednoduše na másle.

  3. Podáváme s různě upraveným bramborem a salátem podle chuti. Můžeme doplnit dipem a nezapomeneme na citrón, kterým si rybu na talíři každý dle chuti pokape.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!