Candát na másle a bylinkách
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety candáta
- 4 lžíce přepuštěného másla
- 4 snítky rozmarýnu
- 4 snítky tymiánu
- sůl
- pepř
- hladkou mouku na poprášení
- 1/2 citrónu k podávání
Postup Candát na másle a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Očištěné, omyté a osušené filety, předem vyndané z lednice, osolíme a opepříme po obou stranách. Než je vložíme na pánev, přidáme bylinky nasekané nahrubo a zlehka poprášíme moukou, abychom získali křupavou kůrčičku.
Rozpálíme silnostěnnou pánev, dáme máslo a necháme rozehřát. Vložíme filety nejprve kůží dolů a pečeme cca 2-3 minuty podle velikosti. Pak filety obrátíme a jen minutku zlehka dopečeme. Candát nepotřebuje složité dochucování, nejchutnější je jednoduše na másle.
Podáváme s různě upraveným bramborem a salátem podle chuti. Můžeme doplnit dipem a nezapomeneme na citrón, kterým si rybu na talíři každý dle chuti pokape.