Vepřová panenka s celerovo - mrkvovým pyré
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřovou panenku v celku
- 1/2 celeru
- 3 mrkve
- 1 střední cibulku
- smetana na vaření
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Vepřová panenka s celerovo - mrkvovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Panenku potřeme olejem, osolíme, opepříme a v celku zprudka osmažíme ze všech stran. Snížíme teplotu na nejnižší stupeň, podlijeme trochou vody a podusíme, dokud se nám nevytvořit vlastni šťáva.
Meztim orestujeme na jemno nakrájenou cibulku,zhruba 2 minuty, přidáme na tenké proužky nakrájenou mrkev a celer a necháme restovat spolu s cibulkou další cca 5 minut na nižší stupeň. Pak opět snížíme teplotu a necháme dusit do měkka...
Štávu, která vznikla z panenky, přelijeme do zeleniny, přidáme 4 lžíce smetany pro zjemněni, osolíme, opepříme a na nejnižším stupni necháme ještě podusit pro spojeni chutí.
Panenku nakrájíme na tlustší plátky a vyskládáme na taliře. Zeleninu v panvičce rozmixujeme a polijeme panenku. Podáváme se šťouchanými nebo uvařenými bramborami, které orestujeme zprudka na pánvi.