Variace na caponatu s ušáčkem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- králičí maso (já použila 3 vykostěná stehna)
- 2 středně velké cukety
- lilek
- 3 středně velké cibule
- 6-8 stroužků česneku
- 200 g rajčatového protlaku
- 1 dl bílého suchého vína
- cca 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce sojové omáčky
- olivový olej
- bylinky (oregano, rozmarýn, tymián, petržel)
Postup Variace na caponatu s ušáčkem
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a maso nakrájíme na stejně velké kostičky, dáme do pekáče. Přidáme nastrouhaný česnek, protlak, víno, ocet, sojovku, bylinky, osolíme, opepříme a zakápneme oliváčem.
Vše důkladně promícháme.
Přiklopené pečeme cca 60-80 minut na 220 stupňů. Kontrolujeme. Směs by měla mít kompaktní konzistenci (většina šťávy by se měla vypéct).