Variace na caponatu s ušáčkem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králičí maso (já použila 3 vykostěná stehna)
2 středně velké cukety
lilek
3 středně velké cibule
6-8 stroužků česneku
200 g rajčatového protlaku
1 dl bílého suchého vína
cca 2 lžíce vinného octa
2 lžíce sojové omáčky
olivový olej
bylinky (oregano, rozmarýn, tymián, petržel)

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a maso nakrájíme na stejně velké kostičky, dáme do pekáče. Přidáme nastrouhaný česnek, protlak, víno, ocet, sojovku, bylinky, osolíme, opepříme a zakápneme oliváčem.

  2. Vše důkladně promícháme.

  3. Přiklopené pečeme cca 60-80 minut na 220 stupňů. Kontrolujeme. Směs by měla mít kompaktní konzistenci (většina šťávy by se měla vypéct).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!