Bavorský krém
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 vanilkový lusk
- 125 g cukru krupice
- 4 žloutky
- 1/4 l mléka
- 1 sáček čiré želatiny v prášku
- 250 ml smetany ke šlehání
- 150 g borůvek
- moučkový cukr na doslazení borůvek
Postup Bavorský krém
Postup přípravy receptu
-
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň.
Cukr utřeme se žloutky do pěny.
Vanilkovou dřeň rozmícháme v mléce a dáme zahřát. Těsně pod bod varu.
Žloutkovou hmotu vmícháme metlou na sníh do mléka. Když se začne hmota zvedat. sundáme ze sporáku.
Želatinu rozpustíme v troše vlažné vody (pokud máte jinou želatinu, postupujte podle návodu).Přidáme do žloutkové hmoty. Za občasného míchání necháme hmotu vychladnout.
Ušleháme tuhou šlehačku a vmícháme jí do vychladlé hmoty.
6 malých formiček, nebo 1 velkou vypláchneme studenou vodou a naplníme krémem. Dáme vychladnout. Po ztuhnutí vyklopíme.
Větší část borůvek rozmixujeme a podle chuti dosladíme.
Bábovičku, nebo řez z velké dáme na talíř, přelijeme rozmixovanými borůvkami a dozdobíme celými borůvkami a mátou.