Bavorský krém

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 vanilkový lusk
125 g cukru krupice
4 žloutky
1/4 l mléka
1 sáček čiré želatiny v prášku
250 ml smetany ke šlehání
150 g borůvek
moučkový cukr na doslazení borůvek

Postup přípravy receptu

  1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň.

  2. Cukr utřeme se žloutky do pěny.

  3. Vanilkovou dřeň rozmícháme v mléce a dáme zahřát. Těsně pod bod varu.

  4. Žloutkovou hmotu vmícháme metlou na sníh do mléka. Když se začne hmota zvedat. sundáme ze sporáku.

  5. Želatinu rozpustíme v troše vlažné vody (pokud máte jinou želatinu, postupujte podle návodu).Přidáme do žloutkové hmoty. Za občasného míchání necháme hmotu vychladnout.

  6. Ušleháme tuhou šlehačku a vmícháme jí do vychladlé hmoty.

  7. 6 malých formiček, nebo 1 velkou vypláchneme studenou vodou a naplníme krémem. Dáme vychladnout. Po ztuhnutí vyklopíme.

  8. Větší část borůvek rozmixujeme a podle chuti dosladíme.

  9. Bábovičku, nebo řez z velké dáme na talíř, přelijeme rozmixovanými borůvkami a dozdobíme celými borůvkami a mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!