Marcipán - výroba
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g mandlová mouka (nebo loupané mandle)
- 100 g cukr mletý (nebo práškový)
- několik hořkých mandlí (nebo meruňková jádra, nebo mandlové aroma)
- 10 g sirup glukozový (nebo med)
- voda
Postup Marcipán - výroba
Postup přípravy receptu
-
Pokud nemáme k dispozici mandlovou mouku, tak postrouháme suché, loupané mandle a rozmixujeme na jemno (podle typu a velikosti mixeru zpracovávat případně na několikrát).
Přidáme cukr a znovu krátce mixujeme.
Přidáme sirup a po lžících vodu až se směs spojí.
Dále těsto zpracujeme ručně na desce do požadované konzistence (měkkost, elastičnost) přidáváním cukru a vody dle potřeby.
Snadno se barví;skladovat v dobře uzavřené nádobě (nebo PE sáčku) v lednici.