Marcipán - výroba

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g mandlová mouka (nebo loupané mandle)
100 g cukr mletý (nebo práškový)
několik hořkých mandlí (nebo meruňková jádra, nebo mandlové aroma)
10 g sirup glukozový (nebo med)
voda

Postup přípravy receptu

  1. Pokud nemáme k dispozici mandlovou mouku, tak postrouháme suché, loupané mandle a rozmixujeme na jemno (podle typu a velikosti mixeru zpracovávat případně na několikrát).

  2. Přidáme cukr a znovu krátce mixujeme.

  3. Přidáme sirup a po lžících vodu až se směs spojí.

  4. Dále těsto zpracujeme ručně na desce do požadované konzistence (měkkost, elastičnost) přidáváním cukru a vody dle potřeby.

  5. Snadno se barví;skladovat v dobře uzavřené nádobě (nebo PE sáčku) v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!