Mini bábovky s čokoládou a marcipánem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 75 g hladké mouky
- 75 g polohrubé mouky
- 150 g moučkového cukru
- 150 g másla při pokojové teplotě
- 3 vajíčka pokojové teploty
- 40 g nahrubo nasekané čokolády
- 50 g marcipánové hmoty
- 40 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžička vanilkového cukru
- půl lžičky citronové kůry
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- máslo a plátky mandlí na vysypání formy
- Na ozdobu:
- zakysaný smetana
- vanilkový cukr podle chuti
- citronová šťáva
- borůvky
Postup Mini bábovky s čokoládou a marcipánem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si 4 malé formičky na bábovky, nejlépe silikonové. Ty vytřeme máslem a vysypeme plátky mandlí. Troubu rozehřejte na 170°C.
Do velké mísy prosejeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme ořechy, čokoládu, na kousky rozebranou marcipánovou hmotu a promícháme. Vznikne suchá směs.
Do jiné velké mísy dáme změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli a citronovou kůru. Směs vyšleháme na hladký krém.
V poslední třetí míse vyšleháme vejce, dokud nezesvětlají a nenabydou na objemu.
Do mísy, ve které máme máslo, postupně zašleháváme vajíčka a suchou směs. Opatrně vše mícháme, dokud se vše perfektně nespojí.
Připravené těsto nandáváme malou lžičkou do formiček. Dáme do trouby a pečte 20 až 30 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Zakysanku smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a řádně promícháme. Bábovky podáváme s vanilkovým krémem a borůvkami.