Bramborová omáčka s majoránkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
12 kuliček černého pepře
200 ml mléka
3 lžíce mouky na zahuštění
sůl (může být černá sůl, která intenzivně voní po vajíčkách)
majoránka (nejlépe čerstvá, může být i sušená)
3 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 5 cm nad brambory.

  2. Přidáme všechno koření (dávám ho vyvařit do vajíčka na louhování čaje), osolíme a vaříme asi 15 minut, až jsou brambory téměř měkké.

  3. Vyndáme koření a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v mléce.

  4. Na závěr vmícháme rozklepnutá vejce (žloutky necháme vcelku, bílky rozmícháme), necháme krátce provařit a dochutíme rozemnutou majoránku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!