Bramborová omáčka s majoránkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 12 kuliček černého pepře
- 200 ml mléka
- 3 lžíce mouky na zahuštění
- sůl (může být černá sůl, která intenzivně voní po vajíčkách)
- majoránka (nejlépe čerstvá, může být i sušená)
- 3 vejce
Postup Bramborová omáčka s majoránkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 5 cm nad brambory.
Přidáme všechno koření (dávám ho vyvařit do vajíčka na louhování čaje), osolíme a vaříme asi 15 minut, až jsou brambory téměř měkké.
Vyndáme koření a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v mléce.
Na závěr vmícháme rozklepnutá vejce (žloutky necháme vcelku, bílky rozmícháme), necháme krátce provařit a dochutíme rozemnutou majoránku.