Roláda z vepřového boku na jarní cibulce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1200 g vepřového boku
- 200 g uzeného bůčku
- 250 g anglické slaniny
- 250 g kabanosu
- 4 vejce
- mražené baby mrkve - panenky
- mražený hrášek
- svazek jarních cibulek
- hořčice plnotučná
- červená paprika mletá - sladká
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- voda
Postup Roláda z vepřového boku na jarní cibulce
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bok upravíme tak, aby vznikl velký plát. Postupujeme tak, že ho postupně nařezáváme jako harmoniku (vždy nedokrojíme a pak řežeme opačně).
Rozprostřeme a naklepeme přes mikroténovou fólii (moc to teda nejde). Osolíme opepříme, opaprikujeme a potřeme hořčicí. Případné prohlubně, nebo příliž tenkou vrstu, či dokonce otvůrky vyložíme dvěma dlouhými asi půl centimetru silnými plátky uzeného bůčku.
Celý plát masa pokryjeme anglickou slaninou.
Dále nandáme vaječinu, mražené baby mrkve (panenky), mražený hrášek a kabanos, který jsme rozkrojili na podélné čtvrtiny.
Pak vše srolujeme a omotáme provázkem. Po povrchu ještě posolíme a posypeme drceným kmínem.
Vložíme do pečící (v našem případě skleněné) mísy s víkem. Podlejeme trochou vody a oleje a přidáme očištěný svazek jarních cibulek.
Pečeme spíše déle při nižší teplotě, aby se měla tlustá rolka čas propéct až do středu. Dejme tomu při 150 až 180 st. asi 1,5 hod. (I když všechny suroviny uvnitř rolády jsou vlastně již tepelně předupravené). Přeléváme výpekem.