Moderní karbanátky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g vepřové mleté maso
- 2 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky na drobno nakrájeným
- 2 cm zázvor nakrájený nadrobno
- 1 feferonka nakrájená na drobno
- 2 lžíce koriandrové natě
- 2-3 lžíce kukuřice zmrazené nebo v konzervě nebo čerstvé
- 2-3 lžíce hrášku (mražený nebo čerstvý)
- 2-3 lžíce rýžové mouky
- vajíčko
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- salát směs
- dresink na salát libovolný
Postup Moderní karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Cesnak (struciky), mladu cibulku aj zelenu cast, kusok zazvoru, koriander listky, feferonku (vykrojime blanky a vyberieme semienka) nakrajame na kusky a vsetko dame rychlo premixovat,(nie uplne na jemno)
V miske zmiesame s mletym bravcovym masom, pridame lepidlo...bud vajicko alebo sa da aj ryzova lepkava muka.
Nakoniec vmiesame hrasok a kukuricu a ochutme.
Dame schladit na pol hodinu a vyformujeme fasirky, zlahka obalime v muke a vyprazame alebo pecieme ale najlepsie su dat na grill na trosku oleja... kazdy podla svojej chute.
V miske zmiesame rozlicne salatove listky, my sme poliali azijsky dressing (limetkova stava, med, lahka sojova omacka, trosku sezamoveho oleja -poriadne premiesali).