Moderní karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g vepřové mleté maso
2 stroužky česneku
2 jarní cibulky na drobno nakrájeným
2 cm zázvor nakrájený nadrobno
1 feferonka nakrájená na drobno
2 lžíce koriandrové natě
2-3 lžíce kukuřice zmrazené nebo v konzervě nebo čerstvé
2-3 lžíce hrášku (mražený nebo čerstvý)
2-3 lžíce rýžové mouky
vajíčko
sůl
pepř
olej na smažení
salát směs
dresink na salát libovolný

Postup přípravy receptu

  1. Cesnak (struciky), mladu cibulku aj zelenu cast, kusok zazvoru, koriander listky, feferonku (vykrojime blanky a vyberieme semienka) nakrajame na kusky a vsetko dame rychlo premixovat,(nie uplne na jemno)

  2. V miske zmiesame s mletym bravcovym masom, pridame lepidlo...bud vajicko alebo sa da aj ryzova lepkava muka.

  3. Nakoniec vmiesame hrasok a kukuricu a ochutme.

  4. Dame schladit na pol hodinu a vyformujeme fasirky, zlahka obalime v muke a vyprazame alebo pecieme ale najlepsie su dat na grill na trosku oleja... kazdy podla svojej chute.

  5. V miske zmiesame rozlicne salatove listky, my sme poliali azijsky dressing (limetkova stava, med, lahka sojova omacka, trosku sezamoveho oleja -poriadne premiesali).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!