Perkelt z vepřových jater s klobáskou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g vepřových jater
- 100 g slaniny
- 1 velká cibule
- 1 lžíce paprikové pasty
- 3 rajčata
- 3 čerstvé papriky
- 150 g pikantní paprikové klobásy
- 1 lžíce sladké papriky
- l lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1 lžíce mouky - nemusí být
- lžíce sádla nebo oleje
- sůl
- cibulová nať
Postup Perkelt z vepřových jater s klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit.
Když jsou játra téměř měkká, přidáme rajčata a pokrájené paprikové lusky, kolečka klobásky a doděláme doměkka.
Perkelt osolíme a můžeme posypat cibulkovou natí.