Jahodové řezy s mascarpone krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 200 g Hery
- 4 žloutky
- 200 g moučkového cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 50 g kakaa
- sníh (ze 4 bílků)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- Náplň:
- 2 kelímky 40% šlehačky (500 ml)
- 500 g Mascarpone
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml vaječného likéru
- 20 g želatiny
- 500 g jahod
- 300 g mandarinek (plechovka)
- šlehačka v prášku Dr.Oetker
Postup Jahodové řezy s mascarpone krémem
Postup přípravy receptu
-
Heru a 200 g cukru vyšleháme do hladka, poté po jednom přidáme žloutky a šleháme do pěny. Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva a prosejeme přes sítko. Poté vmícháme do vaječné pěny. Nakonec lehce vařečkou vmícháme z bílků ušlehaný sníh..
Velký plech s vyšším okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto vylijeme na plech, uhladíme. Je tužší, ale tak to má být. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C (160°C horkovzduch) a pečeme cca 12 minut. Zkusíme špejlí, zda máme hotovo. Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
Připravíme krém: Mascarpone smícháme s vaječným likérem, moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji za stálého míchání přivedeme téměř k varu, ale NEVAŘÍME! a horkou vlijeme do připravené smetanové směsi. Nakonec vmícháme našlehanou šlehačku. Polovinu náplně rozetřeme na korpus, poklademe ovocem a potřeme druhou polovinou.
Pro šlehačkomily: Práškovou šlehačku připravíme dle návodu na sáčku a namažeme na krém. Zdobíme zbylým ovocem a dáme do ledničky ztuhnout.