Jahodové řezy s mascarpone krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g Hery
4 žloutky
200 g moučkového cukru
200 g polohrubé mouky
50 g kakaa
sníh (ze 4 bílků)
2 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
2 kelímky 40% šlehačky (500 ml)
500 g Mascarpone
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml vaječného likéru
20 g želatiny
500 g jahod
300 g mandarinek (plechovka)
šlehačka v prášku Dr.Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Heru a 200 g cukru vyšleháme do hladka, poté po jednom přidáme žloutky a šleháme do pěny. Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva a prosejeme přes sítko. Poté vmícháme do vaječné pěny. Nakonec lehce vařečkou vmícháme z bílků ušlehaný sníh..

  2. Velký plech s vyšším okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto vylijeme na plech, uhladíme. Je tužší, ale tak to má být. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C (160°C horkovzduch) a pečeme cca 12 minut. Zkusíme špejlí, zda máme hotovo. Po upečení necháme na mřížce vychladnout.

  3. Připravíme krém: Mascarpone smícháme s vaječným likérem, moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji za stálého míchání přivedeme téměř k varu, ale NEVAŘÍME! a horkou vlijeme do připravené smetanové směsi. Nakonec vmícháme našlehanou šlehačku. Polovinu náplně rozetřeme na korpus, poklademe ovocem a potřeme druhou polovinou.

  4. Pro šlehačkomily: Práškovou šlehačku připravíme dle návodu na sáčku a namažeme na krém. Zdobíme zbylým ovocem a dáme do ledničky ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!