Bylinková játra s červenou řepou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

450 g vepřová játra
200 g červená řepa (3 malé bulky)
10 dkg čerstvý zázvor (asi 10 x 8 cm)
1 cibule
bazalka
libeček
černý pepř
mletý zázvor
2 dcl zeleninový vývar
3 dcl červené víno na podlití
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na menší kostky, opepříme.

  2. Řepu a zázvor nakrájíme na plátky a z obojího asi třetinu dáme stranou. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme zpěnit do kastrolu.

  3. Opepřená játra vložíme na zpěněnou cibuli a orestujeme. Přidáme mletý zázvor a bylinky, podlijeme vývarem a dusíme do téměř úplného vydušení tekutiny - asi 10 min.

  4. Pak přidáme nasekané bylinky, červenou řepu a čerstvý zázvor, podlijeme vínem a dusíme do měkka – asi 15 min. Dochutíme např. ještě solí.

  5. Mezitím si odloženou řepu a zázvor nasekáme na malé kousky. Osmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, až zázvor hezky zrůžoví – cca 5 min. Případně připravíme podle žížalky ve fritovacím hrnci (Odkaz na recept je v Poznámce).

  6. Jako přílohu si uvaříme bramborovou kaši dle našeho oblíbeného receptu.Tu na talíři posypeme smaženými kousky řepy a zázvoru, přidáme játra a baštíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!