Bylinková játra s červenou řepou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 450 g vepřová játra
- 200 g červená řepa (3 malé bulky)
- 10 dkg čerstvý zázvor (asi 10 x 8 cm)
- 1 cibule
- bazalka
- libeček
- černý pepř
- mletý zázvor
- 2 dcl zeleninový vývar
- 3 dcl červené víno na podlití
- tuk na smažení
Postup Bylinková játra s červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na menší kostky, opepříme.
Řepu a zázvor nakrájíme na plátky a z obojího asi třetinu dáme stranou. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme zpěnit do kastrolu.
Opepřená játra vložíme na zpěněnou cibuli a orestujeme. Přidáme mletý zázvor a bylinky, podlijeme vývarem a dusíme do téměř úplného vydušení tekutiny - asi 10 min.
Pak přidáme nasekané bylinky, červenou řepu a čerstvý zázvor, podlijeme vínem a dusíme do měkka – asi 15 min. Dochutíme např. ještě solí.
Mezitím si odloženou řepu a zázvor nasekáme na malé kousky. Osmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, až zázvor hezky zrůžoví – cca 5 min. Případně připravíme podle žížalky ve fritovacím hrnci (Odkaz na recept je v Poznámce).
Jako přílohu si uvaříme bramborovou kaši dle našeho oblíbeného receptu.Tu na talíři posypeme smaženými kousky řepy a zázvoru, přidáme játra a baštíme.