Lasagne s masem a lilkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty
- lasagne
- lilek
- cibule
- 300 g sýru (nastrouhaný na hrubo)
- palička česneku
- pepř
- sůl
- olej
- Na bešamel:
- 50 g másla
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 500 ml mléka
- muškátový oříšek
Postup Lasagne s masem a lilkem
Postup přípravy receptu
-
Den předem si naložíme kousky masa do oleje s česnekem nakrájeným na plátky. Vše osolíme a opepříme a uložíme do lednice.
Na pánev si dáme olej a nakrájenou cibulku, osmahneme a přidáme naložené maso. Maso opečeme, pánev přikryjeme a dusíme asi 30min. Lilek si očistíme a nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu, podusíme.
V druhém hrnci si připravíme bešamel: na másle opražíme mouku, zalejeme mlékem a povaříme, přidáme muškát. (používám i jiné koření, osvědčilo se mi garam masala.
Nastrouháme si sýr.
Nachystáme si pekáč, já vykládám pečícím papírem a vrstvíme, začínáme- bešamel, lasagne, směs masa s lilkem, bešamel, sýr, lasagne, směs, bešamel, sýr, lasagne - končíme na posledy lasagne, bešamel a zbytek sýru.
Zakryté vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30 minut, pak odekrejeme a dopečeme do růžova cca 15-20 minut.