Lasagne s masem a lilkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
lasagne
lilek
cibule
300 g sýru (nastrouhaný na hrubo)
palička česneku
pepř
sůl
olej
Na bešamel:
50 g másla
3 polévkové lžíce hladké mouky
500 ml mléka
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si naložíme kousky masa do oleje s česnekem nakrájeným na plátky. Vše osolíme a opepříme a uložíme do lednice.

  2. Na pánev si dáme olej a nakrájenou cibulku, osmahneme a přidáme naložené maso. Maso opečeme, pánev přikryjeme a dusíme asi 30min. Lilek si očistíme a nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu, podusíme.

  3. V druhém hrnci si připravíme bešamel: na másle opražíme mouku, zalejeme mlékem a povaříme, přidáme muškát. (používám i jiné koření, osvědčilo se mi garam masala.

  4. Nastrouháme si sýr.

  5. Nachystáme si pekáč, já vykládám pečícím papírem a vrstvíme, začínáme- bešamel, lasagne, směs masa s lilkem, bešamel, sýr, lasagne, směs, bešamel, sýr, lasagne - končíme na posledy lasagne, bešamel a zbytek sýru.

  6. Zakryté vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30 minut, pak odekrejeme a dopečeme do růžova cca 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!