Rybí sekaná falešný holanďan

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g rybího filé (použila jsem zn. Nowaco)
150 g Eidamu 30%
50 ml smetany 30%
1 malá cibule
1 lžíce nakrájených lístků petržele
1/2 lžičky celého kmínu
sůl
na obalení a případné zahuštění solamyl
2 lžíce oleje na opečení
pečící papír
předehřátá trouba

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazené filety umeleme na masovém mlýnku. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a drobně nakrájenou cibuli, kmín, špetku soli a petrželku. Všechno důkladně promícháme a dáme na hodinu odpočinout do lednice.

  2. Poté podle potřeby přisolíme, utvoříme podlouhlý váleček(šišku), obalíme v solamylu a v pánvi na rozehřátém oleji po všech stranách prudce opečeme. Olej necháme v pánvi k pozdějšímu použití.

  3. Opečenou sekanou dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 35 minut do zlatavé barvy. Během pečení sekanou potíráme výpečkem z pánve.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!