Rybí sekaná falešný holanďan
Recepty, RybySuroviny
- 400 g rybího filé (použila jsem zn. Nowaco)
- 150 g Eidamu 30%
- 50 ml smetany 30%
- 1 malá cibule
- 1 lžíce nakrájených lístků petržele
- 1/2 lžičky celého kmínu
- sůl
- na obalení a případné zahuštění solamyl
- 2 lžíce oleje na opečení
- pečící papír
- předehřátá trouba
Postup Rybí sekaná falešný holanďan
Postup přípravy receptu
-
Rozmrazené filety umeleme na masovém mlýnku. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a drobně nakrájenou cibuli, kmín, špetku soli a petrželku. Všechno důkladně promícháme a dáme na hodinu odpočinout do lednice.
Poté podle potřeby přisolíme, utvoříme podlouhlý váleček(šišku), obalíme v solamylu a v pánvi na rozehřátém oleji po všech stranách prudce opečeme. Olej necháme v pánvi k pozdějšímu použití.
Opečenou sekanou dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 35 minut do zlatavé barvy. Během pečení sekanou potíráme výpečkem z pánve.