Vepřové kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové kotlety bez kosti (tenčí)
- brambory
- tvrdý sýr (množství podle počtu kotlet cca 70 gr na kotletu)
- strouhanka
- česnek (pár stroužků)
- rozmarýn
- 2-3 bobkové listy
- pepř mletý
- olivový olej
Postup Vepřové kotlety
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky bobkových listů. Sýr nakrájíme na plátky, poklademe jím maso, ale ne od kraje ke kraji, spíš doprostřed plátku masa. Jehličky rozmarýnu nakrájíme na drobno a posypeme jimi sýr.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na hodně tenké plátky. Plátky položíme na sýr, plátky se musí dostatečně překrývat. Brambory osolíme, opepříme, posypeme strouhankou, pokapeme olivovým olejem. Podlijeme trochou teplé vody a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C po dobu cca 40 minut. Vody na podlití dáme jen trošku, maso by se mělo spíš smažit, sýr z masa trochu steče a vytvoří nám kolem masa kůrčičku.
Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo jen se salátem.:))