Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí
Recepty, RybySuroviny
- 800 g filetů tilapie
- šťáva z 1 citrónu
- Na hořčičnou čepici:
- 100 g hladká mouka
- 50 g másla
- 250 ml mléka
- 80 g hořčice
- muškátový oříšek
- petrželová nať
- sůl
- pepř
- kousek másla (na vymazání pekáčku a po jedné lžičce na každý kousek)
Postup Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme si v kastrůlku máslo a přidáme mouku. Mícháme a smažíme cca 3 minuty.
Pak přilejeme mléko, petželku, špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a metlou rozšleháme, abychom se zbavili hrudek.
Směs zhoustne, odstavíme a přimícháme hořčici.
Tuto směs natřeme na filety a na každý kousek dáme lupínek másla.
V předehřáté troubě pečeme na nejvyšší výkon 15-20 min.
Ke konci pečení můžeme na 3-5 min pustit horký vzduch, aby nám směs na rybách zrůžověla.