Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g filetů tilapie
šťáva z 1 citrónu
Na hořčičnou čepici:
100 g hladká mouka
50 g másla
250 ml mléka
80 g hořčice
muškátový oříšek
petrželová nať
sůl
pepř
kousek másla (na vymazání pekáčku a po jedné lžičce na každý kousek)

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme si v kastrůlku máslo a přidáme mouku. Mícháme a smažíme cca 3 minuty.

  2. Pak přilejeme mléko, petželku, špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a metlou rozšleháme, abychom se zbavili hrudek.

  3. Směs zhoustne, odstavíme a přimícháme hořčici.

  4. Tuto směs natřeme na filety a na každý kousek dáme lupínek másla.

  5. V předehřáté troubě pečeme na nejvyšší výkon 15-20 min.

  6. Ke konci pečení můžeme na 3-5 min pustit horký vzduch, aby nám směs na rybách zrůžověla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!