Kefírová nepečená mlska
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g kompotovaného ananasu (scezené kostky)
- 350 g kefíru (používám domácí výroby)
- 50 ml mléka
- 10 g želatiny v prášku (1 balíček)
- 1 slabá lžíce moučkového cukru (lze vynechat)
- 1 tyčinka Margot (použila jsem s kokosovou příchutí)
- trochu oleje na vymazání tvořítek, formiček nebo misek
- Na ozdobení:
- kousek Margotky
- pár kostek ananasu
Postup Kefírová nepečená mlska
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku si ohřejeme mléko, vsypeme želatinu, metličkou promícháme a necháme chvíli nabobtnat.
Mezitím odebereme stranou na pozdější dozdobení pár kousků ananasu a zbytek v hlubší nádobce ponorným mixérem rozmixujeme. Můžeme úplně dohladka, nebo můžeme nechat hrubší kousky.
K ananasové hmotě přidáme kefír, pokud budeme sladit, tak i cukr a již jen metličkou dobře prošleháme.
Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme Margotku. Pokud ji máme uskladněnou při pokojové teplotě, dělá při strouhání hezké slzičky. Pokud ji dáme na chvíli do mrazáku, bude se strouhat lépe, ale bude hodně nadrobená.
K ananasu a kefíru přidáme nastrouhanou Margotku a rozpuštěnou želatinu, kterou ještě před přilitím v kastrůlku trochu prošleháme ode dna.
Vše znova metličkou promícháme a plníme do připravených tvořítek, které si předem lehce vymažeme olejem, pro snadnější vyklápění. Dáme nejlépe přes noc do lednice uležet, poté dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie a mlsáme.