Lívance s borůvkovým žahourem a tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

700 ml mléka
400 g polohrubé mouky
2 vejce
20 g droždí
40 g cukru
sůl
125 g borůvek
80 g(60 + 20)cukru
250 g tvarohu
80 g cukru moučka
130 g citronu

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si kvásek: smíchejte 100 ml vlažného mléka s rozdrobeným droždím, lžící mouky a lžící cukru krupice. Zakryjte utěrkou a nechte 10 minut odstát.

  2. V míse smíchejte zbylou mouku se špetkou soli, zbylým vlažným mlékem, vejci a 60 g cukru krupice.

  3. Přidejte kvásek, promíchejte a překryté utěrkou nechte na teplém místě kynout asi 20 minut.

  4. V rendlíku smíchejte borůvky, zbylý krupicový cukr a tři lžíce vody.

  5. Vařte, dokud nevznikne hustá omáčka.

  6. V jiné míse smíchejte tvaroh s citronovou šťávou a moučkovým cukrem dle chuti.

  7. Na pánev vždy nalijte malé množství těsta a smažte jej dozlatova z obou stran.

  8. Lívance podávejte s borůvkovým žahourem a tvarohem. Poprašte moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!