Lívance s karamelizovanými jablky a arašídovým máslem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Lívance:
hrnek celozrnné mouky
hrnek mléka
lžička kypřícího prášku do pečiva
lžička skořice
kokosový olej na smažení
Na jablka:
jablko
agávový sirup (nebo jakýkoliv)
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a kypřící prášek se skořicí smícháme s mlékem a necháme chvíli odstát. Když se začnou tvořit bublinky na povrchu těsta, rozehřejeme pánev. Na lžičce kokosového oleje smažíme lívance.

  2. Jablíčka na kostičky hodíme na pánvičku, posypeme skořicí, zakápneme sirupem a necháme zkaramelizovat. Nakonec s nimi ozdobíme lívance a můžeme podávat. Ještě jsem lívance ozdobila arašídovým máslem a chia semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!