Kefírová buchta s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g kefírového meruňkového mléka
2 vejce
0,5 kypřicího prášku
2 hrnky pol. mouky
1/4 hrnku oleje
kompotované meruňky
Drobenka:
1/4 másla
hrnek třtinového cukru
hrnek pol. mouky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme mísu, do které vlijeme mléko, přidáme vejce a rozmícháme. Mouku smícháme s kypřicím práškem, zamícháme do mléka a přilijeme olej.

  2. Jemnou hmotu pak vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Posypeme nakrájenými meruňkami a navrch drobenkou. Na drobenku rozemneme mezi prsty máslo, cukr a mouku.

  3. Pečeme asi 35 minut na 180 °C. Před koncem jsem ještě posypala mandlemi. Hotové pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!