Kefírová buchta s celozrnnou moukou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g kefíru
- 200 g cukru
- 100 g oleje
- 1 vejce
- 200 g hladké mouky (pšeničné, špaldové)
- 100 g celozrnné mouky (jemné)
- 20 g kakaa
- 10 g jedlé sody
- (já do těsta ještě přidávám lžíci rumu na provonění)
Postup Kefírová buchta s celozrnnou moukou
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme troubu na 175°C. Plech o velikosti 30x30 cm vyložíme pečícím papírem.
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Ve větší míse smícháme kefír, cukr, olej a vejce. Není třeba šlehat, stačí jen metličkou. Přidáme prosáté kakao, mouku, kypřící prášek a sodu.
Vlijeme těsto na plech, vložíme do trouby a pečeme přibližně 40 minut. Necháme vychladnout, polijeme hořkou čokoládou a posypeme kokosem nebo mandlemi.