Chřestovo-kuřecí kokotky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

300 g zeleného chřestu
1 větší uvařená kuřecí prsa
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
80 g nastrouhaného sýra (např. parmazán, nebo Gouda - podle chuti)
menší hrst hladkolisté petrželky
citronová šťáva
1 lžička pomerančové hořčice
1 lžička cukru
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odstraníme konce a ulomíme hlavičky. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme citronovou šťávu, cukr a vložíme chřestové hlavičky.

  2. Necháme je přejít varem a vyndáme. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a dáme vařit na skus.

  3. V menším kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, chvíli ji zasmažíme a zalijeme mlékem. Rozšleháme, přivedeme k varu, osolíme a za častého míchání povaříme cca 15 minut. Ochutíme pepřem, hořčicí a kapkou citronové šťávy.

  4. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kostky a společně s chřestem a petrželkou vmícháme do bešamelu. Čtyři hlavičky si necháme na ozdobu.

  5. Směs rozdělíme do zapékacích misek, posypeme sýrem a zapečeme v troubě nebo pod grilem. Na závěr ozdobíme hlavičkami chřestu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!