Chřestovo-kuřecí kokotky
Recepty, PředkrmySuroviny
- 300 g zeleného chřestu
- 1 větší uvařená kuřecí prsa
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka
- 80 g nastrouhaného sýra (např. parmazán, nebo Gouda - podle chuti)
- menší hrst hladkolisté petrželky
- citronová šťáva
- 1 lžička pomerančové hořčice
- 1 lžička cukru
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup Chřestovo-kuřecí kokotky
Postup přípravy receptu
-
Z chřestu odstraníme konce a ulomíme hlavičky. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme citronovou šťávu, cukr a vložíme chřestové hlavičky.
Necháme je přejít varem a vyndáme. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a dáme vařit na skus.
V menším kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, chvíli ji zasmažíme a zalijeme mlékem. Rozšleháme, přivedeme k varu, osolíme a za častého míchání povaříme cca 15 minut. Ochutíme pepřem, hořčicí a kapkou citronové šťávy.
Kuřecí maso nakrájíme na drobné kostky a společně s chřestem a petrželkou vmícháme do bešamelu. Čtyři hlavičky si necháme na ozdobu.
Směs rozdělíme do zapékacích misek, posypeme sýrem a zapečeme v troubě nebo pod grilem. Na závěr ozdobíme hlavičkami chřestu.