Letní koláč s jahodovým tvarohem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 2 vejce
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- strouhaná citronová kůra z jednoho citronu
- 1/2 hrnku oleje
- 1/4 hrnku mléka
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 1 tvaroh ve vaničce
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce cukru moučka
- 2 lžíce jahodové marmelády
- čerstvé jahody
- 1 balíček dortového želé Dr. Oetker
Postup Letní koláč s jahodovým tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr, postrouhanou citronovou kůru, promícháme, přilijeme olej, mléko a nakonec vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dohladka vymícháme metličkou.
Bílky vyšleháme do sněhu a opatrně vmícháme do těsta.
Kulatou formu vymažeme sádlem (máslem) a vysypeme moukou, těsto do ní vylijeme, uhladíme stěrkou a dáme péct na 170°C, pečeme 20-30 minut.
V misce umícháme tvaroh, vanilkový cukr a moučkový cukr spolu s marmeládou dohladka.
Na upečený, vychladlý korpus natřeme jahodový tvaroh. Koláč poklademe jahodami a opatrně poléváme zchladlým dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu.
Necháme v lednici uležet nebo alespoň počkáme než ztuhne želé, pak teprve vyjmeme z formy.