Letní koláč s jahodovým tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
2 vejce
1/2 hrnku cukru krupice
1 vanilkový cukr
strouhaná citronová kůra z jednoho citronu
1/2 hrnku oleje
1/4 hrnku mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém:
1 tvaroh ve vaničce
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru moučka
2 lžíce jahodové marmelády
čerstvé jahody
1 balíček dortového želé Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr, postrouhanou citronovou kůru, promícháme, přilijeme olej, mléko a nakonec vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dohladka vymícháme metličkou.

  2. Bílky vyšleháme do sněhu a opatrně vmícháme do těsta.

  3. Kulatou formu vymažeme sádlem (máslem) a vysypeme moukou, těsto do ní vylijeme, uhladíme stěrkou a dáme péct na 170°C, pečeme 20-30 minut.

  4. V misce umícháme tvaroh, vanilkový cukr a moučkový cukr spolu s marmeládou dohladka.

  5. Na upečený, vychladlý korpus natřeme jahodový tvaroh. Koláč poklademe jahodami a opatrně poléváme zchladlým dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu.

  6. Necháme v lednici uležet nebo alespoň počkáme než ztuhne želé, pak teprve vyjmeme z formy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!