Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g vepřového mletého masa
500 g najemno nastrouhaných syrových brambor
1 větší cibule
5 stroužků česneku
l lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce mleté papriky pálivé (mohou být 2 lžíce sladké papriky)
1 lžička podravky
1 lžička prášku do pečiva
olivový olej
strouhanka nemusí být(já dala)
pažitka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme už koupené mleté maso, tak ho pomeleme ještě jednou, aby bylo jemné až mazlavé, přidáme k němu na jemno nastrouhané brambory, mleté papriky, pepř, podravku, prášek do pečiva, 3 lžíce olivového oleje a sůl. Všechno řádně a déle promícháváme rukou, matláme-patláme, aby bylo maso co nejjemnější a necháme ho 1-2 hodiny v lednici odpočinout.

  2. Zatím si nakrájíme cibuli nadrobno, česnek protlačíme, pažitku nasekáme a přidáme vše do odpočinutého masa a znova ručně pracně promícháme.

  3. Do pánve-pokud možno grilovací dáme minimum oleje na dno, v ruce utvoříme placaté oválky, které smažíme z obou stran, nejdříve zprudka, pak snížíme příkon tepla a dopečeme. Můžeme před pečením placky zlehka obalit ve strouhance a oklepeme, aby jí tam nebylo moc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!