Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g vepřového mletého masa
- 500 g najemno nastrouhaných syrových brambor
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- l lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžíce mleté papriky pálivé (mohou být 2 lžíce sladké papriky)
- 1 lžička podravky
- 1 lžička prášku do pečiva
- olivový olej
- strouhanka nemusí být(já dala)
- pažitka
- pepř
- sůl
Postup Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Pokud máme už koupené mleté maso, tak ho pomeleme ještě jednou, aby bylo jemné až mazlavé, přidáme k němu na jemno nastrouhané brambory, mleté papriky, pepř, podravku, prášek do pečiva, 3 lžíce olivového oleje a sůl. Všechno řádně a déle promícháváme rukou, matláme-patláme, aby bylo maso co nejjemnější a necháme ho 1-2 hodiny v lednici odpočinout.
Zatím si nakrájíme cibuli nadrobno, česnek protlačíme, pažitku nasekáme a přidáme vše do odpočinutého masa a znova ručně pracně promícháme.
Do pánve-pokud možno grilovací dáme minimum oleje na dno, v ruce utvoříme placaté oválky, které smažíme z obou stran, nejdříve zprudka, pak snížíme příkon tepla a dopečeme. Můžeme před pečením placky zlehka obalit ve strouhance a oklepeme, aby jí tam nebylo moc.