Pečená pomazánka z dýně a červené řepy
Recepty, PomazánkySuroviny
- dýně
- cibule
- česnek
- zázvor
- pálivá paprika
- mrkev
- kari
- pepř
- muškátový oříšek
- sůl
- olej
- červená řepa
- slunečnicová semínka
Postup Pečená pomazánka z dýně a červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Kousky oloupané dýně, očištěné mrkve, kolečka cibule, česneku, oloupaný, na kousky nakrájený zázvor a kousky papriky dáme do trouby zapéct. Množství jednotlivých ingrediencí záleží na chuti, možnostech a třeba i velikosti trouby.
Okořeníme kari kořením, pepřem, muškátovým oříškem, posolíme a dáme zapéct. Pečeme do měkka. Tím získáme základ (využili jsme ho nejenom pro tuto pomazánku - viz poznámka).
Zvlášť jsme upekli loupanou červenou řepu (dala by se péct i spolu s dýní, ale my jsme nechtěli obarvit celou dávku, protože nesloužila jenom pro pomazánku. Řepa má sama o sobě plno chuti, stačí ji osolit a opepřit.
Smícháme dýňový základ, do měkka upečenou červenou řepu (1:1, ale může být i jiný poměr) a slunečnicová semínka. Rozmixujeme do podoby pasty/pomazánky. Chutná teplá i studená.