Krůtí perkelt se zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 350 g krůtího masa ze stehna bez kůže
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar
- 1 lžička sladké papriky
- kmín
- 2 jarní cibulky
- sůl
- zelenina na obložení talíře
Postup Krůtí perkelt se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno, podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme a okořeníme. Dusíme a v případě potřeby postupně přidáváme vývar.
Když je maso téměř měkké, zahustíme moukou, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí.
Vaříme ještě alespoň 10 minut, aby se propojily chutě a vyvařila se přebytečná tekutina. Perkelt by měl být hustší, s menším množstvím omáčky, než klasický guláš.