Makové muffiny s borůvkami bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g makové mouky (Adveni Medical)
- 200 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
- 70 g cukru
- 1/2 lžičky xanthanu
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce oleje
- 350 ml vody
- hrst borůvek (mohou být i mražené)
Postup Makové muffiny s borůvkami bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem.
Přidáme olej a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme borůvky.
Těsto rozdělíme do formiček na muffiny tak, aby nebyly zcela plné (trochu nabydou, ale ne moc).
Pečeme při 160 °C asi 35 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, propečení zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme muffiny krátce zchladnout ve formičkách a poté je vyklopíme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařily.