Makové muffiny s borůvkami bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g makové mouky (Adveni Medical)
200 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
70 g cukru
1/2 lžičky xanthanu
1 prášek do pečiva
2 lžíce oleje
350 ml vody
hrst borůvek (mohou být i mražené)

Postup přípravy receptu

  1. Mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem.

  2. Přidáme olej a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme borůvky.

  3. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny tak, aby nebyly zcela plné (trochu nabydou, ale ne moc).

  4. Pečeme při 160 °C asi 35 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, propečení zkoušíme špejlí.

  5. Po upečení necháme muffiny krátce zchladnout ve formičkách a poté je vyklopíme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!