Cizrnová polévka s rajčaty a zeleninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velký pokrájený pórek
- 2 malé cukety (na kostky pokrájené)
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1-2 stroužky česneku
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 bobkový list
- 1 l kuřecího vývaru
- 400 g uvařené cizrny
- 200 g špenátu nebo špenátových listů
- sůl
- pepř
- nastrouhaný parmezánský sýr
Postup Cizrnová polévka s rajčaty a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte olej, přidejte pórky, cukety a celer a za občasného míchání smažte 5 minut na silnějším plameni. Přidejte česnek, rajčata, rajčatový protlak, bobkový list, kuřecí vývar a cizrnu. Povaříme.
Pokrájejte jemně listy špenátu, přidejte je do polévky a 2 minuty vařte. Polévku osolte a opepřete podle chuti. Je-li kyselá, dejte lžičku cukru. Polévku podávejte s nastrouhaným parmezánem.