Cizrnová polévka s rajčaty a zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
1 velký pokrájený pórek
2 malé cukety (na kostky pokrájené)
3 stonky řapíkatého celeru
1-2 stroužky česneku
400 g konzervovaných rajčat
1 lžíce rajského protlaku
1 bobkový list
1 l kuřecího vývaru
400 g uvařené cizrny
200 g špenátu nebo špenátových listů
sůl
pepř
nastrouhaný parmezánský sýr

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte olej, přidejte pórky, cukety a celer a za občasného míchání smažte 5 minut na silnějším plameni. Přidejte česnek, rajčata, rajčatový protlak, bobkový list, kuřecí vývar a cizrnu. Povaříme.

  2. Pokrájejte jemně listy špenátu, přidejte je do polévky a 2 minuty vařte. Polévku osolte a opepřete podle chuti. Je-li kyselá, dejte lžičku cukru. Polévku podávejte s nastrouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!