Králičí polévka - pro nejmenší

Recepty, Pro děti

Suroviny

1 králičí hřbet
1 mrkev
hrst celeru
hrst petržele
špetka soli
špetka petržele nati
hrst dětských zavářkových těstovin

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbet dáme do kastrůlku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, než je maso měkké. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kousky.

  2. Maso obereme z kostí a pokrájíme na malé kousky. Vodu scedíme, aby zůstal čirý vývar (bez případné pěny či sedlého tuku).

  3. Do vývaru dáme zeleninu a vaříme, než je měkká. Přidáme maso a těstoviny a povaříme, než jsou měkké i těstoviny.

  4. Přidáme petržel nať, osolíme a necháme ještě pár minut probublat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!