Králík v mrkvi - pro nejmenší

Recepty, Pro děti

Suroviny

králičí maso (nožky, žebro, hřbet)
1 velká mrkev
kousek jarní cibulky
1/2 KL ghí
špetka soli
špetka petržele nati

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Potom maso nakrájíme na malé kousky, vývar schováme. Mrkev a jarní cibulku nakrájíme na kousky.

  2. V jiném kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme jarní cibulku. Přidáme mrkev, promícháme a zalijeme vodou, ve které se králík vařil. Vaříme, než je mrkev měkká.

  3. Přidáme pokrájené králičí maso, osolíme a přidáme petrželku. Necháme pár minut probublat.

  4. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!