Ořechovo -citrónový moučník k čaji a ke kávě

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
130 g polohrubé mouky
130 g cukru
1 vanilkový cukr moučka
1 vanilkový puding
80 g nastrouhaných lískových oříšků /část si necháme na posypání na konec
1,5 kelímku zakysané smetany nebo bílého jogurtu
80 g změklého másla (Hery)
1 prášek do pečiva
80 g rozinek (brusinek)
1 PL rumu nebo rumové tresti
2 citróny (nebo pomeranče)
Poleva /citrónová šťáva:
80 g cukru moučky
2 PL másla

Postup přípravy receptu

  1. Z omytých a očištěných citrónů si nastrouháme kůru, šťávu vymačkáme. Oříšky si umeleme. Rozinky namočíme do rumu, když rum nemáme, namočíme si je do citrónové šťávy.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky a ostatní ingredience jemně smícháme a pak postupně přidáváme ke sněhu z bílků.

  3. Pečeme na plechu, kam jsme si připravili pečící papír aneb pečeme ve vymazaném a vysypaném srnčím hřbetu asi 20 minut na 180°C.

  4. Polevu si uvaříme podle uvedených ingrediencí a ještě teplý moučník poté polejeme polevou a posypeme strouhanýma oříškama, které jsme si dali stranou + čoko-hoblinkama.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!