Tvarohová houbovka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 hrsti sušených hub
polotučný tvarohy ve vaničce
měkký tvaroh ve vaničce
1 l mléka
ocet
sůl
mletý kmín
bílý pepř
1/2 l vody na namočení a uvaření hub
mouka na zahuštění
petrželka
libeček
celerová nať
pažitka apod.
smažené vejce

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si alespoň na hodinu namočíme houby. Pak je dáme vařit asi na 20 minut, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme – tu pozor, nepřehnat, radši pak dosolit hotové.

  2. V mléku si rozmícháme oba tvarohy a necháme odstát asi 10 min, mírně to zhoustne. Pokud chceme zahustit moukou, necháme si trošku mléčné směsi a zbytek vlijeme do hub.

  3. Ve zbytku promícháme asi 3 lžíce hladké mouky a vlijeme do polévky, provaříme. Pokud nezahušťujeme, jen necháme projít velmi mírným varem. Vložíme bylinky, případně smažené vejce. Přikyselíme případně a dochutíme. Vypneme sporák a necháme spojit chutě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!