Bezlepková buchta s podmáslím a jahodami
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1,5 hrnku bezlepkové mouky (modrá Doves farm)
- 1 hrnek cukru krupice
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek podmáslí
- 3 vejce
- 1 balíček čokoládového pudinku
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru
- 2 polévkové lžíce chia semínek namočených
- 2 polévkové lžíce vody
- miska jahod pokrájených na kostky
- 1 polévková lžíce drceného psylia
Postup Bezlepková buchta s podmáslím a jahodami
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšlehat s cukrem do husté bílé pěny, přidat olej a zašlehat. Přidat podmáslí, semínka, kakao a pudink a dobře zašlehat. Nakonec zašlehat mouku a vmíchat jahody.
Do dortové formy jsem dala dolů kolo pečicího papíru. Nalít těsto a zarovnat vršek.
Pečeme na 160°C cca 45 minut. Upečenost ozkoušíme špejlí.