Panenka na smažené cibulce polévaná máslem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 350 g vepřové panenky (rozdělené na 2 porce)
- sůl
- pepř
- olej
- 1 cibule
- hladká mouka na obalení
- 3-4 cm silný plátek másla
Postup Panenka na smažené cibulce polévaná máslem
Postup přípravy receptu
-
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, vložíme do misky a zalijeme ji olejem. Necháme aspoň 2 hodiny odpočinout.
Olej z panenky slijeme a nalijeme na pánev. Panenku obalíme v hladké mouce.
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova a předěláme ji na pekáček ve kterém budeme panenku péct. Zbylý olej ponecháme v pánvi.
V oleji zprudka opečeme panenku ze všech stran. Opečenou panenku přeložíme na pekáček, poklademe ji plátky másla.
Do rozehřáté trouby na 200 st. vložíme pekáček a pečeme ne více jak 30 minut. Během pečení často poléváme rozpuštěným máslem.
Před podáváním panenku nakrájíme na plátky. Jako přílohu jsme měli nové brambory, které jsme hojně polili rozpuštěným máslem s cibulkou.