Panenka na smažené cibulce polévaná máslem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

350 g vepřové panenky (rozdělené na 2 porce)
sůl
pepř
olej
1 cibule
hladká mouka na obalení
3-4 cm silný plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, vložíme do misky a zalijeme ji olejem. Necháme aspoň 2 hodiny odpočinout.

  2. Olej z panenky slijeme a nalijeme na pánev. Panenku obalíme v hladké mouce.

  3. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova a předěláme ji na pekáček ve kterém budeme panenku péct. Zbylý olej ponecháme v pánvi.

  4. V oleji zprudka opečeme panenku ze všech stran. Opečenou panenku přeložíme na pekáček, poklademe ji plátky másla.

  5. Do rozehřáté trouby na 200 st. vložíme pekáček a pečeme ne více jak 30 minut. Během pečení často poléváme rozpuštěným máslem.

  6. Před podáváním panenku nakrájíme na plátky. Jako přílohu jsme měli nové brambory, které jsme hojně polili rozpuštěným máslem s cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!