Hovězí maso na červeném víně a houbách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí svíčková (nebo jiné hovězí maso)
1 větší cibule na kostičky
červené víno 2 dcl
trocha mleté papriky
pepř(může být i 4 barevný)
sůl
houby sušené nebo čerstvé (sušené naložené přes noc ve studené vodě)
olej asi necelé 1 dcl
jalovec 2 PL
bobkový list 2
nové koření 5 kuliček
2 PL škrobu solamylu (kdo chce může přidat pro chuť i sojovou omáčku)

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a ze všech surovin (kromě hub) si vytvoříme marinádu (nechala jsem marinovat 2 dny). Pak maso vložíme do hrnce a dusíme, přiléváme vodu, po 1/2 hodině vložíme houby, nakonec.

  2. Až je maso měkké, rozkvedláme si polohrubou mouku s vodou a zahustíme. Nedávám hladkou, protože je to moc mazlavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!