Studená tatarská slepice - salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1 větší slepice
- sůl
- pepř
- 3 cibule
- 100 g majolky
- 1 dl šlehačky
- 250 g sladkokyselých okurek
- 50 g mandlí
- 1 lžíce hořčice
- 1 oloupané vykrájené jablko
- ocet a cukr podle chuti.
Postup Studená tatarská slepice - salát
Postup přípravy receptu
-
Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Slepici očistíme, omyjeme a v hrnci v osolené vodě s cibulí a s pepřem doměkka uvaříme. Ještě teplé maso od kosti obereme.
V míse rozmícháme majolku, přidáme hořčici, ocet, cukr, nadrobno nasekané mandle, nadrobno usekané okurky a jablko, na kostičky nakrájenou slepici a nakonec ušlehanou šlehačku.
Slepici necháme vychladit a podáváme s pečivem. Podáváme-li pokrm v miskách, zdobíme jej kečupem s přísadou chilli koření.