Kuřecí maso s houbami a cuketou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- koření Tandoori Masala
- 1 lžíce másla
- pár čerstvých hub
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- drcený kmín
- 1 menší cuketa
- sůl
- pepř
- sušený česnek
Postup Kuřecí maso s houbami a cuketou
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme, pokrájíme nadrobno.
V pánvi na lžíci sádla orestujeme dozlata pokrájenou cibuli, přidáme osmahnout posekaný česnek a přidáme houby - většinou ani nejsou potřeba podlévat, pustí vodu.
Vydusíme doměkka - jako na klasickou smaženici.
Houbovou směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Neloupanou cuketu nakrájíme po délce na plátky max. 1 cm silné a nasucho je na pánvi skoro do hněda opečeme, teprve potom trochu posolíme a poprášíme granulovaným česnekem.
Kuřecí maso prokrojíme na tenčí řízky, je jich tak 8-10.
Maso posolíme, okořeníme.
Menší zapékací misku nebo formu na biskupský chlebíček vymažeme studeným máslem a polovinou řízků vyložíme dno.
Na maso rozložíme polovinu cuketových plátků, navrstvíme dušené houby, opět zbytek cukety a zbylé kuřecí řízky.
Pečeme cca 20-30 minut v troubě vyhřáté na asi 180 st.
Asi v polovině pečení jsem na maso položila pár plátkových sýrů.