Kuřecí maso s houbami a cuketou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
koření Tandoori Masala
1 lžíce másla
pár čerstvých hub
1 lžíce sádla
1 cibule
2 stroužky česneku
drcený kmín
1 menší cuketa
sůl
pepř
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, pokrájíme nadrobno.

  2. V pánvi na lžíci sádla orestujeme dozlata pokrájenou cibuli, přidáme osmahnout posekaný česnek a přidáme houby - většinou ani nejsou potřeba podlévat, pustí vodu.

  3. Vydusíme doměkka - jako na klasickou smaženici.

  4. Houbovou směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  5. Neloupanou cuketu nakrájíme po délce na plátky max. 1 cm silné a nasucho je na pánvi skoro do hněda opečeme, teprve potom trochu posolíme a poprášíme granulovaným česnekem.

  6. Kuřecí maso prokrojíme na tenčí řízky, je jich tak 8-10.

  7. Maso posolíme, okořeníme.

  8. Menší zapékací misku nebo formu na biskupský chlebíček vymažeme studeným máslem a polovinou řízků vyložíme dno.

  9. Na maso rozložíme polovinu cuketových plátků, navrstvíme dušené houby, opět zbytek cukety a zbylé kuřecí řízky.

  10. Pečeme cca 20-30 minut v troubě vyhřáté na asi 180 st.

  11. Asi v polovině pečení jsem na maso položila pár plátkových sýrů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!