Salát ze zelené čočky s liškami
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g zelené čočky
- l velká hrst lišek
- 100 g salátu (lístky)
- 2 mladé cibulky s natí
- 1 kapie
- 1 lžíce másla
- 100 ml olivového oleje
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičy bílého Aceto balsamico
- bílý pepř
- sůl
Postup Salát ze zelené čočky s liškami
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme do ní očistěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme troškou vody.
Čočku uvaříme podle návodu - pozor, nesmí být rozvařená.
Na zálivku prošleháme olej s hořčicí, Balsamicem a bílým pepřem.
Cibulky i s natí jemně pokrájíme a promícháme s čočkou a liškami.
Přidáme listky salátu a zalijeme připravenou zálivkou.
Na talířích salát ozdobíme tenkými proužky kapie.